Blog

Zbornik radova br. ll

Autor Super User on .

NU,,Umjetnost bez granica”sa sjedištem u Baru  raspisuje:

                                                                 OGLAS

Na osnovu odluke programskog savjeta 07.02.2015 god. Za izbor umjetničkih radova koji će se naći u Zborniku II krajem tekuće godine.

Propozicije za učešće:

-        Svi zainteresovani mogu slati:

-        Umjetničke priče

-        Eseje

-        Kraće putopise

-        Poeziju

-        Umjetničke fotografije

-        I likovna djela

Autori moraju da poštuju najveće umjetničke standarde po mogućnosti odgovarajuće preporuke od značajnih izadavačkih kuća u regionu. U obzir će biti uzimani i do sad neobjavljeni radovi. Radove treba dostaviti lektorisane i sa uradjenom korekturom.

Iste slati u PDF i word formatu, sa kraćom biografijom. Autori moraju ispunjavati sve gore navadene propozicije kako bi prispjeli radovi bili uvršteni za objavljivanje. Radove dostaviti do kraja septembra.

e-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

069 673 943

068 321 066

Predsjednik udruženja ,,Umjetnost bez granica“

Vesna Leković

BEZVREMENE PRIČE

Autor Super User on .

SEKI-MUSICPiše Šeki Musić
Poljupcem se kaže mnogo više nego riječima. Za razliku od muškaraca žene su nježnije, one više vole da se maze i ljube. Muškarcima je preokupacija snošaj, ružno je to.

Atomsko je doba, vrijeme globalizacije, kada je čovjek čovjeku vuk. Materijalističko doba, strašni sud. Nema više ljubavi, nema zabavljanja. Bilo je ranijih godina puno zaljubljenih parova koji su se vodili za ruke po parkovima, ulicama, ispred bioskopa. Danas skoro nigdje čovjek ne može da vidi zaljubljeni par, a vrlo rijetko da se ljube. Sms poruke, Fejsbuk i slični izumi zamjenili su to lijepo romantično vrijeme. Takav je tempo života. Sve je svedeno na ''kres'' kombinaciju, po onom narodnom ''ubode me pa ostavi''.

Treba znati da je savrešena sreća uvijek vezana za ljubav. Ako je ima, dobro nam je. Zadovoljni smo. Vjerujemo u ljubav, ali nema ljubavi bez poljupca. Ovo pišem kao recept. Ljubite se. Uživajte.

Ljubljenje je najbolja vakcina, to je ukakrsna imuno terapija. Fluidi rade li rade. Bude dobar krvni pritisak, normalan je rad srca. Čas ubrzan, pa smiren, ali ne škodi. Poljubac topi masnoće, sprečava opadanje kose, regeneriše vlasi. Ne kaže se džabe ''od poljupca diže ti se kosa na glavi'' ili ''jači su ti zubi zato se često ljubi''. Poljubac ima efekat na i na fizičko zdravlje i na izgled. Veseliji si, dotjeraniji, nekako zračiš, otvorenije su ti zenice, trepćeš kao svraka na jugovini. Sve ti je lijepo. Preko poljubca usklađuješ rad mozga i tako si usklađen sa osobom sa kojom se ljubiš.

Poljupcem se kaže mnogo više nego riječima. Poljubac ima snagu bliskosti, prepuštanja. Savršeni poljubac je kao kad plešeš stiskavac, pokreti su usklađeni. Znaš da si uspio kad vidiš da ti je partner potpuno opušten.

Za razliku od muškaraca žene su nježnije, one više vole da se maze i ljube. Pažljivije su. Muškarcima je preokupacija snošaj, kad to završe haj' zdravo. Ružno je to. Ženama je razvijenije čulo ukusa, tako da srce ima zadovoljstvo i tako aktivira puno mišića, koža ostaje glatkija. Nema boljeg susreta od poljupca, a i jedini je način da ženi začepiš usta.

Ako se ne ljubite postoje neželjeni efekti. Nesanica, ne smiješ se, postaješ razočaran, nesređen si. Može da se desi da ti opada kosa. Vlasi se slabije regenerišu. Olabave ti mišići. Nije ti usklađen kardiovaskularni sistem, nizak pritisak, slaba usklađenost i u mozgu. Svako i sve ti smeta. Svađaš se, nezadovoljan, potuljen, počinješ da psuješ, što je normalno, da ublažiš bol. Gdje nema ljubavi, ni ljubljenja, to je čest razlog za raskid. Zato koristite recept koji vam preporučuje Šeki Musić.

BEZVREMENE PRIČE

Autor Super User on .

SEKI-MUSICPiše Šeki Musić

Nedavno sam bio u u Šarm el Šeiku, u Egiptu. Iako u prevodu znači zaliv šeika veća atrakcija su žigolo momci. To mjesto je prepuno lokalnih žigola koji šarm prodaju ugroženim ženama, a i jedni i drugi imaju interesa. Dolazi dosta žena željnih seksa iz Rusije, Poljske, Njemačke, Engleske. I naše se žene pomamile za Arapima. Ne idu one da obiđu piramide, faraone, muzeje, statue. Idu da se provedu.

Nezadovoljne seksom svjesno idu tamo jer su se ti arapski momci pročuli. Daju im poklone uz izlizane komplimente ''ti si moja sreća, moja ljubav'', ''ljepša si od Anđeline Džoli'', ''ti si kraljica neba'', ''zaista si prelijepa i jedinstvena''. Obezbjeđuju im jeftinu robu koju nabavljaju u dilu sa lokalnim trgovcima, ispod ruke. Čak im i u dlan gledaju. Imaju neke specifične fore. To su novootkriveni Don Žuani koji misle da su pravi osvajači.

Možda najinteresantnije od svega ti žigolo momci ne mogu da uđu u hotele. Ipak je to elitno turističko mjesto. Jedini način je da su u braku. Papir na kome piše da idu kodbračnog druga jedina je propusnica. Sklapaju brak za 30,00 eura, a tako sklopljen ugovor bez svjedoka, raskidaju za 10,00 eura. Tako Ahmet priča da se ovog mjeseca ženio pet puta.

Ko nema ugovor zajedno sa partnerkom bude deportovan. Neke cure ovako dolaze do zaposlenja ili produženja boravka, a ako jedan raskine ugovor odmah hvataju drugog. Unosan posao za usjedjelice, nimfo i druge razne šušumige koje nemaju vizu. To svakako odgovara i mladim i lijepim Arapima. Ne žale da potroše, a o posledicama koje ih mogu zadesiti i ne razmišljaju.

Pokrovitelji

bar